Simppeli kaalilisuke

Postitettu 17/03/2013. Kategoria: Lisukkeet | Avainsanat: , |

PinterestPrintFriendlyStumbleUpon Jaa

Simppeli kaalilisäke | Alakarpisti.com

Keräkaalista saa vähällä vaivalla todella herkullista ja terveellistä syötävää. Vain haudutus voissa ja valkosipulista maustetta mukaan, niin yksinkertainen mutta maukas lisuke on valmis.

 

 

 

Simppeli kaalilisuke

500 g luomukeräkaalia pieneksi suikaloituna
50 g luomuvoita
1/2–1 tl suolaa
1 tl luomua valkosipulileipämaustetta

 

 1. Sulata voi isohkossa kattilassa.
 2. Kuullota kaali sulassa voissa ja hauduta miedolla lämmöllä mieleiseesi kypsyyteen. Sekoittele kaalia välillä.
 3. Lisää suola ja valkosipulileipämauste ja sekoita hyvin.

 

 

Ravintoarvot Proteiini Rasva Hiilihydraatit kcal
Yhteensä: 7.2 g 40.7 g 14.4 g 453 kcal
Per annos jos yhteensä 4 annosta: 1.8 g 10.2 g 3.6 g 113 kcal
Per annos jos yhteensä 6 annosta: 1.2 g 6.8 g 2.4 g 75 kcal
Per annos jos yhteensä 8 annosta: 0.9 g 5.1 g 1.8 g 51 kcal

Simppeli kaalilisäke | Alakarpisti.com

 

 

Vinkkejä kaalin valmistukseen

Tämä on helppo ruoka valmistaa ja sitä voi myös helposti muokata mieleisekseen. Itse suosin melko pieneksi pilkottua kaalia. Tähän lisukkeeseen kypsennän myös kaalin aivan kypsäksi. Jotenkin vain kypsäksi haudutettu kaali sopii hyvin voin kanssa, kun taas esim. tähän kaalilisukkeeseen minusta sopii paremmin hieman rapeaksi jätetty kaali.

Lisään valkosipulileipämausteen vasta aivan lopussa. Huomasin sen antavan tähän ruokaan kitkerän maun, jos sitä hauduttaa pitkään.

 

 

Simppeli kaalilisäke | Alakarpisti.com

 

 

Reseptin kehittelystä

Teen silloin tällöin yksinkertaista kaalilisuketta, johon haudutan kaalia voissa ja maustan lopuksi suolalla. Tällä kertaa halusin lisätä jotain muutakin maustetta kuin suolaa. Valkosipulileipämauste on yksi maustesuosikeistani. En juurikaan käytä sitä leipää maustamaan vaan ihan yleismausteen tapaan. Se tuntuu sopivan ruokaan kuin ruokaan.

Päätin kokeilla valkosipulileipämaustetta kaalilisukkeen mausteena. Se toimi niin erinomaisesti, että lisukkeesta tuli oitis yksi kestosuosikeistani.

Yleensä kaalilisuketta tehdessä laitan ainekset summamutikassa. Reseptiä varten halusin kuitenkin mitata tarkat mitat. Aluksi voita tuli epähuomiossa liikaa ja kaalia liian vähän. 40 g voita ja 250 g kaalia teki lisukkeesta liian voista, mikä on jopa minunlaiselleni voin suurkuluttajalle ihme. Lisäsin kaalin määrää puolella, 500 g:aan, sekä vielä 10 g lisää voita ja rasvaisuuden tuntu oli juuri sopiva.

Mausteiden määrä meni kohdalleen ihan mututuntumalla. Tai no, oikeastaan kokemuksen ja pienen loogisen ajattelun pohjalta.

 

 

Simppeli kaalilisäke | Alakarpisti.com

 

 

Vinkkejä variointiin

Tätä lisuketta voi kukin maustaa mieleisellään tavalla. iHerbistä saatava valkosipulileipämauste on yksi ehdottomista suosikeistani. Jos et kuitenkaan halua tilata maustetta rapakon takaa, voit luonnollisesti käyttää omia lempimausteitasi.

Hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli toimivat todella hyvin. Ne kannattaa kuullottaa voissa ennen kaalin lisäämistä. Jotain yrttiä — kuten basilikaa, oreganoa, timjamia tai meiramia — kannattaa myös lisätä makua antamaan. Jauhettu paprika antaa miedon, mutta hienon maun. Myös chili toimii mainiosti, jos lisukkeeseen haluaa lämmintä potkua.

Lisuke toimii mainiosti myös esimerkiksi uunimakkaran petinä. Kokeilin kaalia Pajuniemen luomusaunalenkin kanssa ja tulos oli varsin herkullinen.

Toinen ruokaisa, gratiininomainen versio lisukkeesta syntyy, kun sen laittaa uunivuokaan ja ripottelee päälle 150 g raastettua vahvaa juustoa. Kuumennus 200 °C:ssa niin kauan kuin juusto sulaa ja saa vähän väriä, ja herkullinen ruoka on valmis. Lisäksi vain raikas salaatti, ja täydelliseen ateriaan ei juuri muuta tarvita. No, ehkä vielä lasi kuivaa valko- tai punaviiniä ja jokin kiva jälkkäri.

 

 

Simppeli kaalilisäke | Alakarpisti.com

 

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkisteta


Protected by WP Anti Spam

 • Tervetuloa blogiini…

  ... jossa julkaisen kehittelemiäni vähähiilihydraattisia reseptejä. Luomua, helppoa, hyvää, terveellistä. Siinä päämääräni.

  Tämä blogi on pienellä tauolla, mutta englanninkielinen blogini on aktiivinen, samoin sen Facebook-sivu yli 425 000 tykkäyksellään!

 • My Blog in English

  www.lowcarbsosimple.com
 • Tilaa reseptit sähköpostiisi

 • Facebook

 • Ruokablogilistan kärjessä
 • my foodgawker gallery
 • my photos on tastespotting
 • My KitchenArtistry Gallery