Sokeriton stracciatellajogurtti

Postitettu 04/11/2012. Kategoria: Aamiaiset, Jälkiruoat | Avainsanat: , |

PinterestPrintFriendlyStumbleUpon Jaa

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

Stracciatellajogurtti on vaniljaista jogurttia, jossa on suklaahippuja. Stracciatellajäätelö, ‍‑jogurtti ja muut vastaavat herkut ovat erityisesti keski- ja eteläeurooppalaisten suosiossa. Meillä Suomessa muun muassa Lidl myy sokerista stracciatellajogurttia joka ei kyllä mitään karppia ole glukoosi-fruktoosisiirappeineen ja muunneltuine maissitärkkelyksineen.

Vaan nytpä ei karppaajien tarvitse olla ilman tätä herkkua, tämän reseptin pohjalta jogurtti on helppo ja todella nopea valmistaa itse. Mikä parasta, herkku ei ainoastaan maistu taivaalliselta, se on myös terveellistä!

Tarvitaan vain viisi ainesosaa, ja jos oikein asioita halutaan nopeuttaa ja yksinkertaistaa, kolmekin riittää. Olkaapas hyvät ja herkutelkaa!

 

 

 

Sokeriton stracciatellajogurtti

25 g 100-prosenttista suklaata
10 + 20 tippaa steviaa
500 g luomua turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa)
1/2 tl luomuvaniljauutetta
3 rkl tomuerytritolia

 

 1. Sulata suklaa esim. vesihauteessa.
 2. Lisää suklaaseen 10 tippaa steviaa. Sekoita tasaiseksi.
 3. Sekoita jogurtin joukkoon 20 tippaa steviaa, vaniljauute ja tomuerytritoli. Sekoita tasaiseksi.
 4. Valuta puolet suklaasta jogurtin päälle. Sekoita nopeasti tasaiseksi niin, että suklaa jähmettyy pieniksi hipuiksi.
 5. Lisää loput suklaasta ja sekoita jälleen tasaiseksi.

 

 

Ravintoarvot Proteiini Rasva Hiilihydraatit kcal
Yhteensä: 21.9 g 63.4 g 28.1 g 774 kcal
Per annos, jos yhteensä 4 annosta: 5.5 g 15.8 g 7.0 g 194 kcal
Per annos, jos yhteensä 5 annosta: 4.4 g 12.7 g 5.6 g 155 kcal
Per annos, jos yhteensä 6 annosta: 3.7 g 10.6 g 4.7 g 129 kcal

 

 

 

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

 

 

Vinkkejä stracciatellajogurtin tekoon

Jogurtin on hyvä olla mahdollisimman kylmää, jotta suklaa kiinteytyy hipuiksi eikä liukene jogurtin joukkoon.

Huomasin, että sekoittamisnopeudella on vaikutusta siihen, miten isoja tai pieniä hippuja suklaasta tulee. Jos sekoittaa nopeasti, hiput ovat pieniä. Vastaavasti jos sekoittaa hitaasti, hiput jäävät suuremmiksi.

Olen käyttänyt ohjeessa en enempää enkä vähempää kuin 100-prosenttista suklaata. Voi kuulostaa hurjalta, mutta stevia ja jogurtti kesyttävät suklaan juuri sopivaksi. Toki miedompaakin suklaata voi käyttää jos näin tujua tavaraa ei ole saatavilla, mutta suosittelen kuitenkin mahdollisimman tummaa suklaata. Hiput ovat pieniä, eivätkä maistu tarpeeksi jos suklaa on liian vaaleaa.

Stracciatellajogurtista tulee vielä parempaa, jos se saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Sulatan suklaan mieluiten vesihauteessa. Paloittelen suklaan mahdollisimman pieniksi paloiksi mukiin, jonka asetan kattilaan. Lisään kattilaan vedenkeittimellä keittämääni kiehuvan kuumaa vettä, ja sekoittelen silloin tällöin suklaata lusikalla niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Vettähän ei luonnollisesti saa päästää suklaan joukkoon, muuten suklaa jämähtää kökkäreiseksi alta aikayksikön.

Sulatettua suklaata tuppaa aina jäämään mukin pohjalle, kaikkea ei saa lusikalla kaapimalla pois. Nuolija on hyvä apu. Itse hyödynnän suklaanrippeet niin, että kaadan päälle kuumaa kahvia tai vettä, ja teen suklaakahvin tai kaakaon. Kaakaon voi aateloida kermalla. Ja kahvinkin, tietty.

 

 

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

 

Reseptin kehittelystä

Epäilin, että pelkän sulatetun tumman suklaan lisääminen jogurtin joukkoon ei toisi toivottua lopputulosta, eli valmiissa jogurtissa hiput olisivat liian kovia eivätkä suussasulavia. Siksi kokeilin aluksi sulattaa suklaata ja saman verran kookosöljyä vesihauteessa. Kaadoin sulan seoksen jogurtin joukkoon, muttei se jähmettynyt hipuiksi, vaan sulautui jogurttiin muodostaen homogeenisen, ruskean massan. Sinänsä todella mainio suklaajogurtti, mutta minäpä halusin stracciatellaa eli suklaahippuja.

Seuraavassa kokeilussa sulatin pelkkää 100-prosenttista suklaata ja kaadoin sen sekoittaen jogurtin joukkoon. Syntyi pieniä hippuja, juuri niin kuin olin halunnutkin. Kaipasin kuitenkin lisää makeutta, joten seuraavassa kokeilussa lisäsin steviaa sulan suklaan joukkoon. Suklaaseen makeutta tuli juuri sopivasti. Jogurttiin sen sijaan stevian makeus ei riittänyt, joten lisäsin sen seuraksi tomuerytritolia. Tavallinen, kiteinen erytritoli olisi voinut jäädä tuntumaan kiteiseltä myös suussa. Päätin pelata varman päälle ja käyttää tomuversiota.

Aluksi laitoin liikaa vaniljauutetta ja siitä jäi ikävä sivumaku. Ainakin minun makuuni 1 tl oli liikaa. Kun vähensin määrän puoleen, vaniljaa oli juuri sopivasti.

 

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

 

 

Muunteluvinkkejä

Stracciatellajogurtin sijaan voi tehdä stracciatellarahkaa. Korvaa jogurtti kahdella 250 g:n purkilla kermarahkaa. Jos pelkkä rahka on mielestäsi liian jytyä, osan voi korvata kermavaahdolla. Mikäänhän ei muuten estä koristelemasta myös jogurttiversiota kermavaahtonokareella.

Lisää suutuntumaa ja rouskuvuutta saa lisäämällä rouhittua pähkinää. Myös kookoshiutaleet ovat kokeilemisen arvoisia, jos olet kookoksen ystävä.

Minttusuklaan ystävät voivat lisätä hienoksi hakattuja mintunlehtiä tai piparminttuaromia.

Jos reseptiä haluaa vielä yksinkertaistaa, makeutteena voi käyttää ainoastaan steviaa. Pelkkä erytritoli maistuu ja tuntuu suussa turhan viileältä ja tekee sulasta suklaasta kiinteähköä, jos erytritolia lisää sulan suklaan joukkoon. Steviassakin voi olla oma lakritsainen sivumakunsa, mutta oman makuaistini mukaan se ei tunnu tässä jogurtissa.

Vaniljauutteen voi jättää halutessaan pois. Tai, jos vaniljan ja makeutteen haluaa yhdistää, voi käyttää vaniljasteviaa. Jos et ole tiukka ketoilija ja vaniljasokeri kuuluu ruokavalioosi, vaniljauutteen voi korvata myös sillä.

 

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

 

Stracciatellajogurtti | Alakarpisti.com

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkisteta


Protected by WP Anti Spam

 • Tervetuloa blogiini…

  ... jossa julkaisen kehittelemiäni vähähiilihydraattisia reseptejä. Luomua, helppoa, hyvää, terveellistä. Siinä päämääräni.

  Tämä blogi on pienellä tauolla, mutta englanninkielinen blogini on aktiivinen, samoin sen Facebook-sivu yli 425 000 tykkäyksellään!

 • My Blog in English

  www.lowcarbsosimple.com
 • Tilaa reseptit sähköpostiisi

 • Facebook

 • Ruokablogilistan kärjessä
 • my foodgawker gallery
 • my photos on tastespotting
 • My KitchenArtistry Gallery